luni, 30 martie 2009

Vinil - Scenariu - synopsis

Acesta este synopsis-ul scenariului trimis astăzi la Concursul Național HBO 2009.

CHRIS este un tînăr din middle-class-ul bucureştean, stresat de cotidian, nemulţumit de servici şi de societatea în care trăieşte. Simte că şi-a neglijat viaţa personală şi doreşte să facă o schimbare în viaţa lui. Se decide să încerce să-şi găsească o fată pe Internet. Urmează patru întîlniri nereuşite cu diverse tipologii feminine. Într-o noapte, primeşte un telefon de la colegul şi prietenul său GEORGE, cu care obişnuieşte să joace baschet şi să socializeze. Acesta-i spune că-i poate face cunoştinţă cu o colegă de servici a soţiei sale. Chris ezită la început, dar în cele din urmă acceptă. La întîlnire, într-un local, se află George, FELI, soţia lui, şi DANA, care este chiar una din fetele cu care a avut înainte un blind date. Cei doi continuă să se întîlnească. Conversează despre diverse teme. La servici George îi propune lui Chris să meargă în concediu, oferindu-i spre folosinţă vila sa de pe malul mării. Deşi o consideră prea devreme, e conştient că i-ar prinde bine o pauză şi acceptă.
Ajunşi în vila lui George, Chris şi Dana ajung să se cunoască mai bine. Chris se simte din ce-n ce mai atras de energia, dar şi de fizicul ei. Acasă, într-o seară, ea îi oferă un joint, pe care el, deşi speriat la început, acceptă. Merg la o discotecă. După o plimbare pe faleză, cei doi ajung să se sărute. Fac dragoste. La finalul sejurului, Chris îi propune Danei să se mute împreună cînd ajung în Bucureşti. Ea acceptă. Urmează cîteva scene. Chris şi Dana în piaţă, unde ea îi explică factorul social al unei pieţe şi-i arată produse ţărăneşti autentice. Îi invită acasă pe George şi Feli. Aflăm cîte ceva despre fiecare personaj. Fetele lucrează în asistenţă socială, băieţii într-un domeniu care lui Chris i se pare că-l goleşte de emoţii şi că devine un robot. Chris colecţionează discuri de vinil, care pentru el reprezintă un refugiu într-o lume mai simplă, de dinainte de a se fi născut. Aflăm că toate celălalte personaje îşi doresc să fi trăit în alte timpuri, în trecut. La serviciul lui Chris şi George soseşte un proiect nou, care treptat începe să le ocupe din ce în ce mai mult timpul liber. Tensiunea creşte între Chris şi Dana. Treptat Chris adoptă acelaşi comportament ca cel pe care înainte îl dispreţuia, cel al colegilor săi: fotbal, bere. Dana se simte neglijată. Îl părăseşte. La servici, într-un Team Building, Chris îşi exprimă dezaprobarea faţă de organizarea deficitară din firmă. Chris o urmăreşte pe Dana şi îi propune să intre într-un local, să discute. Din mulţime apare însă noul prieten al ei. Chris se întoarce în apartament. Răsfoieşte colecţia de viniluri şi ascultă muzică. 
La servici, George îi spune că noilor parteneri, francezi, le place de el, în urma atitudinii sale, şi că aceştia îl invită la un stagiu în Franţa. Urmează secvenţe din Paris, cu Chris. Ajuns înapoi, George îi mărturiseşte că şeful stresant pe care l-au avut a plecat, că a fost promovat în locul acestuia şi firma e în expansiune. Chris, George, Feli şi Dana se-ntîlnesc la o terasă din centrul vechi al Bucureştiului. Chris şi Dana rămîn singuri. Conversează. Decid să fie din nou împreună.

Niciun comentariu: